lauantai 20. helmikuuta 2010

Sirpa 50 v.

Minun kummitäti täytti viime viikolla 50 vuotta ja synttäreitä juhlittiin nyt sunnuntaina. Lahjaksi ostin Pentikin Studio -tuotemallistosta pienen kulhon ja lisäks päätin tehdä sukat. Tällä kertaa testaukseen pääs Novitan uutuuslanka Tico Tico. Tässä miun valitsemassa kerässä nuo värit oli ihan älyttömän herkulliset. Violettia, pinkkiä...just huippuja ja vielä kaikenlisäks lahjansaajan lemppareita! No langasta päätin tehdä Paraphernalia -sukat, jotka onnistuivatkin varsin hyvin.



Taisin tuossa jokunen aika sitten hehkuttaa Kool Aid -juomajauheista. Nooh, Laurapa yllätti miut ystävänpäivän aikoihin ja lähetti mulle näitä jauheita lisää, huippua!

Lehmus-huivi

Ostin viime syksynä Joen Langasta kerän kaunista ja ihan hirmusen ohutta lankaa (jonka nimeä en nyt kyllä millään muista), josta oli tarkoitus tehä sukat. No en ollu koskaan ennen neulonu niin ohuesta langasta sukkia, joten niistä meinas tulla ihan liian löysät. No löysinpä sitten Ulla Neuleen sivuilta ohjeen Lehmus-huiviin, johon päätin sitten tämän ruskeasävysen langan käyttää.

Vaikka mallineule näytti ohjeessa tosi hankalalta, oli se loppujen lopuks todella helppo toteuttaa. Ja kaikenlisäks tätä huivia oli todella mukava neuloa! Melkein tekis mieli alottaa jo samantien tekemään jo uutta huivia ;)



sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Four Seasons - Kevät

Ostin muutama kuukaus sitten Prisman alennusmyynnistä jälleen kerran pari uutta lankakerää, vaikka edellisetkin langat on vielä käyttämättä. No yks näistä uusista keristä oli Nallen Four Seasons Kevät -lankaa. Miusta tää on vaan niin älyttömän kauniin väristä ja nyt kun vihdoin viimein sain tehtyä siitä sukat (valmistuivat tuossa tänä aamuna) , ei voinu muuta ku ihailla noitten värien yhteensopivuutta. I Like!




Kool Aid -värjäys

Oon monesti ihastellu netissä muiden ihmisten neuleita ja niissä käytettyjä kauniita lankoja. Osa näistä langoista on ostettu valmiiksi värjättyinä ja osan ihmiset on värjänneet itse. Löysin netistä hyvät ohjeet lankojen värjäämiseen Kool Aid -juomajauheella ja päätinpä sitten itsekkin kokeilla. Kool Aidit löysin Helsingissä käydessäni eräästä jenkkikaupasta, jossa oli hurrjasti kaikkia ihania herkkuja :P Mukaan lähti nyt siis ensimmäisenä nämä kolme makua/väriä, eli Orange, Tropical Punch ja Grape. Hintaa näillä oli joku 0,80 e/kpl.



Ohjeiden mukaan värjäykseen sopii parhaiten ihan vaaleet lankat, joten ostin tähän testaukseen 150 g Novitan valkoista Seitsemää Veljestä. Ensimmäisenä tehtävänä oli purkaa lanka vyyhdiksi.




Sen jälkeen vyyhti laitettiin likoamaan kädenlämpöiseen veteen noin 10 minuutiksi.



Sen jälkeen laitettiin vesi kattilaan ja siihen kaadettiin Kool Aid -jauhe ja juuri ennen kiehumista myös tuo hyvin kostunut lankavyyhti. Langan annettiin olla vedessä niin kauan, että vesi on muuttunut kirkkaaksi. Huomasin jo melko pian, että miulla oli tuota väriä ihan liian vähän verrattuna tuohon lankamäärään. Tuloksena oli vain osittain violetiksi värjäytynyt lanka.



Niinpäs teinkin radikaalin päätöksen ja lisäsin veteen vielä Orange -jauhepussin, jonka seurauksena lanka sai taas lisää uusia vivahteita. Tämän jälkeen laitoin langan vielä vähäks aikaa likoomaan kädenlämpöiseen veteen ja sen jälkeen kuivumaan telineelle.



Lopputuloksena langasta tuli keltasen, ruskean ja violetin eri vivahteita sisältävä lanka, josta todennäköisesti saan tehtyä ihan ainutlaatuisen näköset sukat tai lapaset :) Vaikka tää värjäys ei nyt onnistunu ihan täydellisesti, niin sainpahan ainaki ihan uniikin värisen langan!





Ja mitä tähän värjäykseen tulee, niin tilasin jo Lauralta Helsingistä uuden satsin näitä värejä, jotta pääsen taas testailemaan uusia väriyhdistelmiä ;)

Hurahtanut aika

Voee mahotonta! Viime kirjotuskerrasta on jo ihan luvattoman pitkä aika! En kyllä ees ihan täysin ymmärrä, että mitenkä oonki onnistunu olemaan päivittämättämä tätä blogia reiluun pariin kuukauteen? Paljon uusia juttuja ja kuvia olis kyllä ollu laitettavana, mutta jotenki en vaan oo saanu aikaseks. Osasyynä tähän on varmaan se, että tässä miun miekkosen koneella ei oo olleenkaan minkäänmoista kuvankäsittelyohjelmaa, ni oon käytännössä joutunu kierrättämään kaikki kuvat tuolta miun oman läppärin kautta, joka on ihan tuhottoman hidas. Asia olis varmaankin ihan helposti korjattavissa, mutta en vielä jaksanu panostaa niin paljoa :D

Hmm, mistähän mie nyt taas näin pitkän ajan jälkeen jälkeen alottaisin kirjottamaan. Kertosinko vaikka joulusta ja sen odotuksesta? Noniin, elikkä tilasin tuossa jo joskus viime syksyn puolella Käsityökorista kivan satsin näitä Tildan joulu-aiheisia kuvioarkkeja, sekä noita punasävyisiä papeita, joista sitten askartelin sukulaisille ja kavereille ihanaiset joulukortit. Nää olikin ensimmäiset Tilda-askartelut, joita oon koskaan tehny ja pakko olla itseensä vähän tyytyväinen ja todeta, että näistä tuli aikamoisen nättejä :)





Joulun alla valmistelin myös muutamat sukat pakettiin. Tein Tommin siskolle punaiset Eagles Flight -sukat, jotka valmistu ihan just jouluaattona ja siinä kiireessä en sitte enää kerenny ottamaan kuvaa niistä. Sen sijaan vähän aiemmin valmistui sukat meijän rakkaalle kummitytölle Merille, joista kuva tässä:



Joulun alla (tai no se tais olla kyllä jo marraskuun alkua) mulle tuli ihan ihka ensimmäinen sukkatilaus! Nimittäin Tommin äidin työkaveri halus tilata itselleen punaiset sukat ja minähän sitten aiempien keskenerästen hommien jälkeen tartuin puikkoihin ja tein sukat valmiiks. Noh, näiden sukkien kohalla tuli vähän vielä lisäviivästystä, koska olin aikasemmin luullu, että sukkien pitää olla muutaman sentin pienemmät, ku mitä teen esimerkiks itelleni. No todellisuudessa niitten pitikin olla pari senttiä pidemmät, ku omat sukkani :D Noh, mutta sukat saatiin loppujen lopuks nopeesti korjattua ja toimitettua uudelle omistajalle. Sukkien mallina oli jälleen kerran tuo paljon suosimani Eagles Flight ja lankana Aloe Veraa ja Jojobaöljyä sisältävä punainen Nalle.