keskiviikko 25. elokuuta 2010

Sukkasato 2010!

Jeihh, tätä on taas odotettu koko vuosi! Eli Sukkasato, jossa neulotaan urakalla sukkia ja joka saa miut aina ihan villiks, alkaa taas 1.9.2010 ja kestää kahden kuukauden ajan. Osallistuin tähän viime vuonna ensimmäisen kerran ja silloin sain aikaseks yhdeksän paria sukkia ja yhdet säärystimet, joten tänä vuonna vois koittaa päästä vähintään samaan tulokseen, ellei parempaan ;)

Ennen Sukkasadon alkua, mulla kuitenkin vielä muutama muu neulontaprojekti kesken, joten tarkotuksena olis saada ne nyt viimestään ens viikolla valmiiks ja pois sukkaintoilun tieltä! Mulla onkin jo katottuna muutama uus mukava sukkamalli jo valmiiks ja sormet jo syyhyäis päästä niitä kokeilemaan. Yritän myös kovasti saaha kulutettua vanhoja lankojani pois ja olla ostamatta uusia tilalle...tää tosin voi vähän olla hankalaa, ku kaupoissa on näin syksyn alla niin paljon uusia ihania värejä :D

Mutta niin, reilun viikon päästä sitä sitten taas satoillaan.


PS. Onneks mulla alko maanantaina neljän viikon kesäloma, joten on tiedossa paljon vapaata aikaa neulomiselle :D

Elokuun päivityksiä

Nyt on taas jostain syystä jääny kirjottelut vähän vähemmälle, vaikka kuvia ja tarinoita ois ollu paljonkin jaettavana. Mutta aloitettakoon nyt vaikka lankapäivityksellä. Eli lankaa on tullu ostettua ja osa niistä on jo päässy puikoille asti.


Eli tässä yllä Novita Wooleja, jotka ostin siihen tarkoitukseen, että voisin tehdä niistä villanutun armaalle veljenpojalleni. Sillon kun langat ostin, ei vauveli ollu kerenny edes vielä syntyä, mutta nyt pikkumiehellä on jo ikää useampi viikko :) Villanuttu on jo lähes valmis, ainoastaan viimeistelyt puuttuu. Ja kuvaa tulee sitten, kunhan nuttu ja siihen kuuluvat housut ovat edustuskunnossa :)


Nämä Drops Delightit ostin viime lauantaina ja näistä on tulossa jotain ihanaa eräälle synttärisankarille. Enempää en vielä tässä vaiheessa voi paljastaa :P Mutta eikös olekki aivan ihanan värisiä lankoja!

Tulipas muuten pari viikkoa sitten tehtyä aika erinomainen löyty kirpparilta. Joku oli nimittäin laittanu vanhat (vuoden -08 ja -09) Novita -lehdet myyntiin. Normaalistihan nämä lehdet maksaa 6,90 e/kpl, mutta nyt sainkin kahdeksan lehteä yhteensä hintaan 3,50 e! Elikkä aivan huippulöyty! Nuo lehet näytti vielä semmosilta, että niitä ei oo ees kukaan lukenu, ku sivujakaan ei oltu kunnolla edes käännelty. Ai että, noissa oli kyllä niin paljon ihania ohjeita, että voi olla, jotta joudun sieltä parikin neuletta tekemään :) myös meijän äiti selaili noita lehtiä ja bongasi sieltä itselleen muutaman villatakin ja slipoverin, jotka voisin hänelle toteuttaa. Aika huippua.


Vaikka takana on kuuma kesä, on sillon tullut tehtyä myös neuleita, kuten aikaisemmin esittelemäni Revontuli -huivi, sekä nämä ihanan kirjavat sukat:


Lanka: Novita Nalle Kukkaketo - Orvokki
Puikot: nro 2,5 Knit Pro

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Revontuli nro 2

Tein jo aikasemmin yhden Revontuli -huivin, jonka huomasin olevan näyttävyydestään huolimatta yllättävän helppo toteuttaa. Tämän vuoksi innostuin tekemään huivin nyt toistamiseen samalla mallilla, mutta tällä kertaa erilaisella langalla.


Malli: Revontuli
Lanka: Drops Delight
Puikot: nro 6 pyöröpuikot

En ollu koskaan aikasemmin käyttänyt kyseistä lankaa, joten olin kyllä ihan positiivisesti yllättänyt siitä, miten kauniisti se käyttäyty tuossa huivissa. Kaunis huivi, vaikka itse sanonkin :D