sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Elvi-mummo 90 vuotta

Minun rakas mummo, elikkä äidinäiti täytti 18.10.2010 täydet 90 vuotta. On huippua, miten hyväkuntonen ja pirteä mummo on edelleen, vaikka ikää tuleekin koko ajan lisää. Sitä saa vaan toivoa, että pääsis itekki elämään yhtä pitkän ja terveen elämän kuin meijän mummokin. 

No jälleen kerran edessä oli ongelma, että mitäkähän sitä vois antaa mummolle lahjaks, jotakin semmosta, mille olis oikeesti käyttöä ja josta mummo sitten ihan aidosti tykkäis. Lähtökohtana mulla oli, että haluan tehdä jotain itse, enkä ostaa kaupasta mitään valmista tuotetta. Muistin, että mummo tykkää pitää baskeria ulos lähtiessään, joten eikun vaan sopivaa ohjetta ja lankaa etsimään. Löysin Garnstudion sivuilta kauniin hattumallin, mutta huomasin jo melkeinpä alkuvaiheessa, että hatusta tulee aivan liian suuri ja senpä seurauksena poistinkin ohjeesta kaksi mallikertaa. Koska hatusta tuli melkoisen ohut, ommeltiin siihen alle tavallinen punainen baskeri, jolloin sitä voisi käyttää myös kylmemmillä keleillä.

 

Lanka: Drops Alpaca
Puikot: nro 3 pyöröt

Aluksi mulla oli tuon hatun kanssa hieman ongelmia, koska tuntui, että siitä tulis aivan liian matala ja jotenkin ihan erilainen kuin mitä ajattelin. Siispä päätin turvautua vaihtoehto B:hen, eli sukkiin, jotka mulla oli jo muuten valmiina, mutta toisesta puuttui vielä terä. Niitäpä sitten juhla-aamuna vauhdilla sytkyttelmään, jotta ehtisivät ajoissa valmiiksi pakettiin. Ja nehän ehtivät :)


Malli: Pitsisukat 
Lanka: Seitsemän Veljestä
Puikot: Knit Pro nro 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti