sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kool Aid -värjäys

Oon monesti ihastellu netissä muiden ihmisten neuleita ja niissä käytettyjä kauniita lankoja. Osa näistä langoista on ostettu valmiiksi värjättyinä ja osan ihmiset on värjänneet itse. Löysin netistä hyvät ohjeet lankojen värjäämiseen Kool Aid -juomajauheella ja päätinpä sitten itsekkin kokeilla. Kool Aidit löysin Helsingissä käydessäni eräästä jenkkikaupasta, jossa oli hurrjasti kaikkia ihania herkkuja :P Mukaan lähti nyt siis ensimmäisenä nämä kolme makua/väriä, eli Orange, Tropical Punch ja Grape. Hintaa näillä oli joku 0,80 e/kpl.Ohjeiden mukaan värjäykseen sopii parhaiten ihan vaaleet lankat, joten ostin tähän testaukseen 150 g Novitan valkoista Seitsemää Veljestä. Ensimmäisenä tehtävänä oli purkaa lanka vyyhdiksi.
Sen jälkeen vyyhti laitettiin likoamaan kädenlämpöiseen veteen noin 10 minuutiksi.Sen jälkeen laitettiin vesi kattilaan ja siihen kaadettiin Kool Aid -jauhe ja juuri ennen kiehumista myös tuo hyvin kostunut lankavyyhti. Langan annettiin olla vedessä niin kauan, että vesi on muuttunut kirkkaaksi. Huomasin jo melko pian, että miulla oli tuota väriä ihan liian vähän verrattuna tuohon lankamäärään. Tuloksena oli vain osittain violetiksi värjäytynyt lanka.Niinpäs teinkin radikaalin päätöksen ja lisäsin veteen vielä Orange -jauhepussin, jonka seurauksena lanka sai taas lisää uusia vivahteita. Tämän jälkeen laitoin langan vielä vähäks aikaa likoomaan kädenlämpöiseen veteen ja sen jälkeen kuivumaan telineelle.Lopputuloksena langasta tuli keltasen, ruskean ja violetin eri vivahteita sisältävä lanka, josta todennäköisesti saan tehtyä ihan ainutlaatuisen näköset sukat tai lapaset :) Vaikka tää värjäys ei nyt onnistunu ihan täydellisesti, niin sainpahan ainaki ihan uniikin värisen langan!

Ja mitä tähän värjäykseen tulee, niin tilasin jo Lauralta Helsingistä uuden satsin näitä värejä, jotta pääsen taas testailemaan uusia väriyhdistelmiä ;)

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kiitos postauksesta! Hakusanalla "Kool-Aid värjäys helsinki" löysin sun blogin ja IIIISO kiitos ku mainitsit värien ostopaikan!! Ei meinaan missään muualla taida olla...vielä

    VastaaPoista
  2. Hei hienoa jos pystyin auttamaan :)! Niin ja se liikehän oli vielä nimeltään Behnfords tms.

    VastaaPoista