maanantai 28. kesäkuuta 2010

Muumiastiat

Ihmiset keräilee monenlaisia asioita, miula harrastuksena on muumiastioiden satunnainen hamstraaminen. Aina kun näitä astioita tulee tarjoukseen, sitä miettii, että mitäs multa puuttukaan ja sillon olis hyvä olla olemassa joku lista, mistä tarkistaa. Vaan sittenpä keksin ratkasun ja otin näistä astioista kuvat!


Mukeja mulle on kertyny kaikista eniten, elikkä yhteensä näitä on 19 kpl. Tuossa kun noita asettelin riviin, niin tajusin, että multahan puuttuu ihan perusmukeja, kuten Muumimamma, Muumipappa ja Muumipeikko! Ihan ensimmäinen oma muumimuki oli tuo oikeessa alakulmassa oleva Hemuli, jonka sain eräänä jouluna lahjaksi serkultani. Siitä se keräily sitten lähti..että kiitos vaan Kirsi!

Pari vuotta sitten nämä matalan lautaset oli tarjouksessa Carlsonilla ja ajattelin tuolloin, että nää on varmaan jotain vaaanhoja tuotteita, jotka oli sitten kaivettu jostain varastoista esiin, vaan ei. Nämähän oli ihan uusia! Minusta nämä on aivan ihanan kokosia ja näkösiä lautasia, tykkään :)


Jossain vaiheessa aloin keräämään myös näitä syviä lautasia, jotka on ihan äärettömän hyviä esim. jätskin, jukurtin tms. syömisessä. Sopiivat myös tosi hyvin vaikkapa dippikastikkeelle, just sopivan kokosia. Näitä mulle ei oo vielä kovinkaan montaan kertyny, koska en oikee raaski ostaa näitä, ovat sen verran kalliita :/


Työkaveri oli saanut joskus lahjaksi nämä oikealla näkyvät Rakkaus -lusikat, mutta koska hän ei oikein lämmenny muumituotteille, möi hän nämä minulle sopuisaan hintaan :) Nää on kyllä kans ihan huippuhyvän tuntuisia lusikoita, aina käytössä!


Jahas, olipas siinä muuten aikamoinen myyntipuhe muumituotteiden puolesta :D

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Revontulihuivi

Olen huomannut muiden blogia selatessa, että monet ovat tehneet Ulla-neuleen ohjeella Revontulihuiveja, jotka näyttävät todella upeilta. Niinpä päätin rohkaista mieleni ja kokeilla itsekkin kyseistä ohjetta. Lankana käytin Novitan Rose Mohairia ja puikkoina toimivat pyöröpuikot nro. 6. Ohje oli todella helppo ja sitä pystyi hyvin tekemään telkkarin katselun yhteydessä (nimimerkillä kolme Täydellisten Naisten jaksoa per ilta).

Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä huivista tuli juurikin niin iso kuin toiveissa oli. Pari aikaisempaa huiviani on nimittäin jääneet hieman liian pieniksi, eikä ne ole yltäneet kunnolla kaulaan tai harteille. Harmittaa kyllä vähän, kun näistä kuvista ei ihan täysin käy ilmi tuon huivin oikea väri, sillä todellisuudessa on väri on jotain limen tyyppistä. Oikein kaunis :)

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Lankaostokset

Kattelin tuossa yks päivä Käsityökorin -sivuja ja huomasin, että siellähän oli käynnissä alennusmyynti! Pakko oli sit tehdä tilaus näistä ihanaisista Dropsin Alpaca -langoista, sekä uusista Tilda kankaista ja kirjoista. Valitettavasti unohdin ottaa kuvan Tilda-tarvikkeista, mutta tässä nyt kuitenkin vielä kuva noista langoista.


Minusta tuo Alpaca on niin ihanan tuntusta lankaa ja tuo värikin on jotain aivan herkullista. Miula tulee usein näitten uusien lankojen kanssa ongelma, ku en ikinä raaski käyttää niitä mihinkä. Näitäki keriä varmaan pyörittelen pari vuotta, kunnes vihdoin saan kulutettua ne joihinkin sukkiin tms. Kuulin kuitenkin, että tästä langasta ei kannata tehdä sukkia, koska kun tuo on niin pehmeetä, ni voip olla, jotta tulee melko pian reikä kantapäähän.

Kävin lauantaina ensimmäistä kertaa Joensuun Metropolissa sijaitsevassa Käsityövakka -liikkeessä, jossa olikin meneillään Kansainvälisen neulontapäivän juhlinta ja sen kunniaksi kaikki langat olivat tarjouksessa -20 %. Hitto vieköön, eihän miun auttanu ku ottaa mukaani useempi kerä lankaa (tosin todellisuudessa ois tehny mieli ottaa vielä useempiki kerä).


Näistä Dropsin Delight -langoista aion tehdä jonkun ihanan huivin. Minusta tuo väri on siis aivan upea ja justiin semmonen minun värinen. Näitä Delight -lankoja olis ollu monessa muussakin kauniissa värissä ja voikin olla, että näitä tulee joku päivä ostettua enemmänkin :)


Lisäksi mukaani tarttui Dropsin Fabelia pari kerää, joista aion tehdä sukat. Näissä Fabeleissakin oli niiiiin paljon mainiota värejä, että meinas ihan valinnanvaikeus tulla!


Aikoinani neuloin kaikki työni ihan perinteisillä muovisilla/metallisilla puikoilla, mutta tuossa reilu vuos sitten siirryin bambu-puikkoihin. Oon nyt kuitenkin huomannu, että se bambu on yllättävän pehmeetä materiaalia ja miun puikot onkin taipuneet aika hyvin. Nyt sitten bongasin Käsityövakasta tämmöset KnitPro -puikot, jotka on käsittääkseni tehty koivusta ja sen vuoksi näitten pitäis olla hieman kestävämpiä. Innolla kyllä odotan, että pääsen ottamaan nämä pois paketista ja aloittaa neulomaan sukkia :)