torstai 18. huhtikuuta 2013

Sukkaa pukkaa enemmän ku omiks tarpeiks!

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, niin sukkia on tosiaan tullu tässä talven aikana jo muutamat tehtyä.. Liityin tuossa vuoden alussa Facebookissa Novitan sukkaryhmään, jossa ihmiset esittelevät mitä kauniimpia sukkia yks toisensa jälkeen. Niitä kun oon sieltä selaillu, niin eihän siinä mitenkään voi välttyä inspiraatiolta ja innolta käydä puikkojen ja lankojen kimppuun! 

Tykkään kyllä näistä seuraavista kaksista sukista ihan kauhian paljon. Jotenkin tuo mustavalko-raitaisuus iskee nyt kovaa ja miellyttää silmää todella hyvin :) Tuolta edellä mainitusta sukkaryhmästä sain ohjeen noihin toisiin sukkiin ja sen myötä tuosta mallista tuli yks minun ehdottomista lemppareista! Ohje on helppo, mutta silti sukista tulee todella näyttävät. Tykkään!Malli: Olga-sukat
Lanka: Novita NalleLanka: Novita Nalle
Puikot: Knit Pro nro 2,5

Viime joulun alla meijän työpaikalla oli käsityömyyjäiset ja sieltä kautta työpaikan ihmisille tuli tietouteen tämä minun käsityöinnostus. No sieltä innostuneena eräs työkaveri tilas multa ihan perinteiset harmaat sukat tuttavaperheelleen. Isälle sukat kokoa 43, äitille 38 ja sit vielä pikkusukat vauvelille (ovat sitten sopivat ens syksynä). Oli tosi kiva tehä pitkästä aikaa ihan tämmösiä tavallisia sukkia ja huhh miten nopeesti ne oikeesti valmistuukaan! Niinno asiaa auttoi ehkä myös Seitsemän Veljeksen paksuinen lanka ja nro 3 puikot ;)

 5 kommenttia:

 1. Nuo mustavalkoiset on aivan ihanat! Onko Olgat vaikeat tehdä (mietin vaan kyhiä ajatellen...)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itekki tykkään noista kyllä tosi paljon :)! Olgat on kyllä loppujenlopuks todella helpot tehdä. Ei tarvii tehä ku oikeeta, välillä ylivetokavennuksia ja sit neuloa muutama silmukka yhteen :) aika helppoa eikö ;) Joutuu ehkä itekkin tekemään muutamat tämmöset KYH:n aikana!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Antaisitko vielä osoitteen tuohon olgien ohjeeseen...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon tehny Olgat tämän ohjeen mukaan: http://www.kaspaikka.fi/savonlinna/jambeck/kakkossivu.html Lankana oon käyttäny Nallea ja silmukkamäärä on tuolloin ollut justiinsa tuo sama mikä ohjeessa, elikkä 64 silmukkaa. Niin ja puikkojen koko 2,5.

   Poista