sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kesälomatuliaiset Tallinnasta ja Nurmeksesta

Nyt kesäloman aikaan on tosiaan tullu hieman reissattua ja vajaa pari viikkoa sitten oltiin muutaman päivän reissulla Tallinnassa, jossa ehdittiin päivän aikana juoksemaan kaupoissa ja tulipahan tuota vierailtua myös Tallinnan eläintarhassa, jossa oli kyllä ihan huippuja elukoita! Mieleen jäi etenkin leijonat ja ihanat pikkuapinat :)
Olin kuullu, että Tallinnassa olis tosi hyviä lankakauppoja ja etenkin Karnaluks sai paljon kiitoksia. Kyseinen putiikki ois sijainnu vähän kauempana keskustasta, joten en kehannu lähtee raahaamaan tuota miesparkaa sinne, vaan tyydyin käymään vaan Kaubamajan alakerrassa sijaitsevassa pienessä lankapuodissa. Sieltä matkaan lähti kerä lankaa ja muutamat puikot (bambua ja ruusupuuta) & puikkomitta. Ostokset teki yhteensä ehkä jotain 20 e.

Tällä viikolla käytiin myös mökkeilemässä Nurmeksessa ja torstaina lähettiin tuon kälyn kanssa tarkastamaan Nurmeksen kauppojen tarjonta ;) no yllättäen löydettiinkin Marin tytär, jossa oli tarjolla Marimekon tuotteita, sekä kaikenmoisia askartelutarvikkeita. Ja kaiken kruunas vielä 20-40 % alennukset :) Matkaan lähti kirjain-leimasimet, paperinarua ja muutama ihana pehmolelu, joista ei nyt kyllä kuvaa löydy.Nurmeksesta löytyi myös eräs askartelukauppa, jossa olis ollu vaikka millä mitalla kaikkia ihania helmiä ja korutarvikkeita, sekä lisäks kaikenmoisia lankoja. Sain hillittyä itteni ja ostin vaan tätä ihanaa pinkkiä kimallelankaa :D Lisäks Tokmannin alelaarista löyty tätä virheetä Seiskaveikkaa. Niin ja tämä violetti pätkävärjätty lanka on sieltä Tallinnasta!
Yllä näkyykin sitten nämä Tallinnasta hamstraamani muutamat puikot ja oikealla reunimmaisena täältä Joensuusta ostamani Knit Pro Cubics -puikot, jotka ovat siis neliskanttiset ja vain 15 cm pitkät. Hieman epäillytti neuloa noilla, mutta ovat tosiaan käytössä tosi hyvät. Silmukat pysyy paremmin puikoilla ja koska eivät oo turhan pitkät, niin ne ei puutu aina hihaan tms kiinni. Niin ja huomasin myös, että jälki on hieman napakampaa ku aikasemmin...Näin jossain blogissa tuossa kerran, kuinka joku oli hieman inventoinu puikkojaan ja laittanu ne sitte esille tämmöseen vanhaan lasipurkkiin. No minäkin tyhjensin suolakurkkupurkin ja napsautin puikkoni tähän pystyyn. Ehkä tuosta on sitten helpompi löytää oikean koon puikot..toivottavasti :D tosin miusta vähän tuntuu, että tuossa ei kyllä taija vielä ees olla kaikki..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti