maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen virkattu liina

Oon jo pitemmän aikaa haaveillu siitä, että osaisin virkata liinan. No kuvittelin tietysti aina, että enhän minä osaa niitä kaikenmoisia erilaisia silmukoita, mutta kun sitten vihdoin otti koukun ja langan käteen, niin oli ihana huomata, että ei se virkkaus olekkaan niin vaikeeta! Siitäpä innostuneena sitten sain virkattua kaksi kaunista pikkuliinaa, jotka aion laittaa yöpöydille lamppujen alle. Tässäpä tuotokseni:


Tosin pakko nyt kyllä vielä mainita, että eihän tämä liinan teko nyt kuitenkaan ihan vihellellen käyny. Alussa nimittäin en osannu oikein lukea ohjetta ja sikspä tulikin tehtyä liian paljon pylväitä ja muita, jonka seurauksena liinasta meinas tulla ihan kiemurainen. Eli jouduinpa sitten purkamaan tämän parikin kertaa melkein alkuun asti, mutta toinen liina menikin sit jo ongelmitta..olihan ensimmäisessä liinassa tullu jo kokeiltua melkein kaikki virheelliset toimintatavat :D

Meidän äiti on joskus nuorempana ollu myös ahkera virkkaamaan liinoja, joten sieltä suunnalta oli hyvä kysellä vähän vinkkejä ongelmatilanteissa. Olipa äitillä muuten tallessa vielä eräs erittäin vanha virkkauskirja (Mary Oljen), jossa olis ohjeita moniin ihaniin liinoihin. Lisäksi löysin kirpputorilta erään virkkauskirjan huimaan 0,50 euron hintaan!


Näitä kirjoja selaillessani innostuin yhä enemmän virkkauksesta ja päätin tehdä nyt kerralla yhden vähän isomman liinan, johon löysin aivan ihanaa lankaa:


Liina on jo aluillaan, mutta laittelenpa sitten taas kuvia, kun/jos se vielä valmistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti