torstai 6. tammikuuta 2011

Keskeneräistä..ja jotain valmistakin!

Armas serkku-likkani kyseli multa joulukuussa neuvoja virkatun vauvanpeiton tekemiseen. Itsehhän en todellakaan oo mikään mestarivirkkaaja, joten pitipä vähän tutustua asiaan, ennen ku pystyin antamaan neuvoja toiselle :) No kaiken tämän tohinan keskellä onnistuin löytämään aivan äärettömän kauniin peiton ohjeen ja pakkohan sitä oli tarttua haasteeseen ja rueta virkkaamaan itselle samanmoista :) Painelimpa siis jo heti seuraavana päivänä Käsityövakkaan ja ostaa päräytin useemman kerän tuota ihanaista Delight -lankaa. Siitäpä sitten alkokin hirmuinen virkkaus ja illassa noita palasia valmistu aina vajaa 10 kpl.


Tällä hetkellä noita palasia on muistaakseni joku 71 kpl ja lisää olis vaan tarkotus tehdä. Oon jo pariin otteeseen käyny hakemassa tuota lankaa lisää, mutta tällä hetkellä tilanne on taas se, että miun lankavarasto on finito ja sen myötä myös peiton tekeminen jäissä. Toisaalta voisin kyllä jo pikkuhiljaa alottaa päättelemään noita tän hetkisten palasten lankoja ja sitten vähitellen yhistelemään pitkemmiks rimpsuiks..nooh mutta kaikki ajallaan!


 Tuossa joulun alla tuli myös tehtyä itselle tämmöset Kalajoki-sukat Novitan Nalle Aloe Verasta. Minusta tuo mutkitteleva kuvio noissa sukissa on kyllä todella kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan ja ehkä siks jätinkin nämä sukat ihan vaan omaan käyttööni (kerrankin!).


 Eilen illalla päätin myös yllättää itseni ja rueta ompelemaan! Oon tässä vähän väliä käyny vilkuilemassa erilaisia pussukkaohjeita netistä ja haaveillu, että oispa kiva itekki osata. No päätin nyt kuitenkin rohkaistua ja tarttua kiinni ompelukoneeseen. Ohjeen otin täältä ja tässä tulos:Minuu jännitti tuossa pussukassa eniten se, että en oo koskaan aikasemmin ommellu vetoketjua, käyttäny vuorikangasta tahi jotain ihmeen liimautuvaa tukikangasta. Noh, pakko kyllä todeta, että ensimmäiseks versioks tää onnistu ihan yllättävän hyvin :D ens kerralla pitää ottaa lisäks huomioon vielä pari yksittäistä kohtaa: a) osta oikean mittainen vetskari b) ompele vetskari pikkusen kauempaa, jotta saat sen vedettyä vielä auki & kiinni c) älä käytä mustekynää vaalealla kankaalla (näkyy aika hyvin läpi) d) ole vielä pikkusen tarkkaavaisempi noitten nurkkien kanssa. Ilman näitä edellisiä epäkohtia tää pussukka olis siis niinku ihan täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti