maanantai 14. toukokuuta 2012

Paitatehtailija tässä päivää

Huhtikuussa minuun iski hillitön ompelukuume. Tuntu siltä, että on ihan pakko päästä tekemään välillä jotain muutakin, ku aina vaan pelkkää neulomista ja virkkaamista. No sitten selailin vähän muitten käsityöblogeja ja näin, miten ihmiset oli tehneet nättejä vaatteita lapsille. Sieltä sitten bongasin maininnan, että Ottobren 4/2010 lehdessä olis hyvä malli tuommoseen perus pitkähihaiseen trikoopaitaan. No äkkiä sitten vaan kirjastoon lainailemaan lehteä ja ostamaan kankaita.

Kankaat kävin ostamassa tuosta Rantakylän ostarilla sijaitsevasta Artexista. Tätä ihanaa autokangasta olis ollu siellä kolmessa eri värissä, mutta tällä kertaa mukaan lähti tämä sinipohjainen.Huhhuhh! Oli kyllä melkosta tuskaa tämä ensimmäisen paidan tekeminen. En vaan meinannu millään saaha noita saumoja ommeltua oikealla tavalla ja tuon kauluksen resorin kanssa temppuillessa meni pari tuntia :D voin sanoa, että tuo kauluksen ohje oli ihan pyllystä ja siitä tuli todella ruman näkönen. No mutta tästähän minä en suinkaan vielä lannistunu, vaan marssin takasin Artexiin ja ostin vähän lisää kankaita :) Ajatukseni oli, että tekisin myös lasten collegehousut, joihin ohje löyty Ottobren 4/2011 lehdestä. 


Nyt kun vuorossa oli tosiaan jo toinen paita, niin tuo kokoaminen onnistu jo huomattavasti paremmin. Kauluksen tein tällä kertaa äidin antaman ohjeen mukaan. Eli resori ommeltiin ensin rinkulaks ja pujotettiin paidan sisään oikeat puolet vastakkain. Siitä olikin sit huomattavasti helpompi lähtee tekemään tuota kaula-aukkoa ja vaikka itse sanonkin, niin tuosta kauluksesta tuli todella hyvä! Olen tyytyväinen :) Tämän paidan tein lahjaksi ihanalle 1-vuotiaalle Oskarille :)Koska kankaita oli tullu ostettua viime kerralla useampiakin, niin tottahan toki ne oli heti päästävä pistämään uuteen muottiin. Elikkä tällä kertaa testissä oli collegehousut, jotka tein koossa 92 cm. Ohje oli helppo ja itseasiassa oon jälleen kerran todella tyytyväinen tulokseen. Ainut vähän semmonen epäillyttävä asia tuossa oli se, että ne housujen lahkeet näytti jotenkin vähä turhan pitkiltä...mutta no. Onpahan kasvunvaraa ;) Samaan syssyyn ompelin sit vielä myös kolmannen trikoopaidan, joka valmistu melkein jo vanhasta muistista. Tämän vaatesetin annoin minun ihanalle veljenpojalle, Danielille <3
Oon nyt taas vähän selaillu nettisivuja ja mm. Metsolalla olis ihan hirmu ihanan näkösiä trikookankaita..melkein tekis mieli tilailla ja ommella surauttaa taas muutamat paidat. Pitää miun vielä yrittää myös metsästää jostain kaavat vähän isommankin lapsen paitaan..nimittäin nyt minun kaavat riittää vaan kokoon 92 cm saakka. Eli matkani mahtaa viedä seuraavaksi kirjaston kautta kangasostoksille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti