sunnuntai 16. elokuuta 2009

Pankavaara

Saatiin tuossa viime viikolla yks ilta päähämme idea, että lähetäänpäs lauantaina käymään mökillä saunomassa. Tää mökki on siis semmonen, joka on meidän äitin kotipiha ja jossa ei oo asunu ketään enää moneen kymmeneen vuoteen, mutta jossa ollaan kuitenkin vietetty kaikki lapsuutemme kesät. Nyt aikuisemmalla iällä vierailut tuolla mökillä on jääny tosi vähäsiks ja saunomassa en oo kyllä käyny siellä varmaan lähemmäs 10 vuoteen. Tuo meidän mökki ei ole kuin reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuusta, joten ei sinällään olis pitkä matka lähtee käymään siellä useemminkin. No nyt eilen sitten hypättiin auton kyytiin ja suunnattiin tuonne ihanalle mökille, Pankavaaralle.En oo oikeen koskaan ymmärtäny ihmisiä, jotka käyvät tyyliin joka viikonloppu mökillään "rentoutumassa". Ite en ainakaan oo aikasemmilla käynneilläni kauheesti rentoutunu, vaan oon ollu ihan hurjan tylsistyny ja turhautunu kaikkiin ötököihin ja muihin. Mutta tällä käynnillä pääsin vähän siihen nautiskelun tunteeseen. Oli oikeesti ihanaa leikata ruohoa ja haravoida nurmikkoa kauniissa kesäsäässä samalla kun kuuntelee sitä ihanaa hiljaisuutta. Pakko myös myöntää, että saunassa löylyt oli parhaimmat mitä pitkään aikaan oon kokenu. Mahtavata! Vähän jäi vielä harmittamaan, kun ei kerenny käymään metässä mustikoita ja vattuja keräämässä..mutta no onpahan hyvä syy mennä käymään vielä uudelleen tänä kesänä ;)

Sillon pikkutyttönä ku aina oltiin kesät Pankavaaralla, näytti sen talon tapetit aivan kauheilta, suorastaan oksettavan rumilta. Nyt vanhempana tapetit näyttää oikeestaan ihan hitsin näteiltä ja ihan toivoisinkin, että sais itsellekki johonki seinään samanlaista.2 kommenttia:

  1. Noi ovat ihanan näköiset tapetit. Saispa nykyaikanakin tollasta ja vieläpä kohtuu hintaisena, menisin kyllä het ostamaan.

    Minne päin Pankavaara on Joensuusta? Itse aikoinani asunut ja lapsuuteni viettänyt Ilomantsi - Uimaharju akselilla.

    VastaaPoista
  2. Joo, nuo tapetit on kyllä semmosia ihanuuksia, jotka moni saattais mielellään ottaa seinilleen. Joillekin tietty voi nuo värit olla vähän liian räikeitä, vaikka muuten kauniita ovatkin. Meinattiin, että ens kerralla kun käydään tuolla mökillä, niin pitää kattoo vintiltä, josko siellä olis vielä tallessa noita tapetteja ihan rullan muodossa. Vois vaikka yhen seinän laittaa tuommosella :)

    Tämä meijän mökki sijaitsee Kontiolahdella, Jerossa. Aikoinaan maalla annettiin kullekkin talolle nimet ja tämä meijän mökki sai nimekseen Pankavaara. Kerrassaan ihana paikka :)

    VastaaPoista